•Administratief centrum gesloten wegens vernieuwing computersysteem op 8/6•Lakenpoortse nieuw lid van de cultuurraad•Ontvangst Sint-Sebastiaansgilde•Herdenking einde Tweede Wereldoorlog.

Administratief centrum gesloten wegens vernieuwing computersysteem 
Op woensdag 8 juni is het administratief centrum gesloten wegens het vernieuwen van het overkoepelende computersysteem van de stad. Dit systeem beheert onder meer de aanmaak van identiteitskaarten, de aangiftes van geboortes en overlijdens, de dossiers rond stedenbouw en alle administratie voor het schepencollege en de gemeenteraad. De aanpassingen duren een volledige werkdag, maar doordat deze op een woensdag gebeuren, heeft de burger slechts een halve dag last van deze ingreep.
 
Lakenpoortse nieuw lid van de cultuurraad 
Lions Service Club ‘Herentals De Lakenpoortse’ is het nieuwste lid van de Herentalse cultuurraad. Herentals De Lakenpoortse voldoet aan de criteria voor de aansluiting bij de Herentalse cultuurraad.
 
Ontvangst Sint-Sebastiaansgilde 
Het stadsbestuur ontvangt op 29 mei de Sint-Sebastiaansgilde en zijn Nederlandse gastgilde. De Nederlandse gilde is in Herentals naar aanleiding van de jaarlijkse koningsschieting. De ontvangst vindt plaats om 12.30 uur in de Lakenhal. De gildes vertrekken in optocht van het Begijnhof naar de Grote Markt. Na de ontvangst is er een receptie.
 
Herdenking einde Tweede Wereldoorlog 
De stad en het Vaderlandslievend Comite Herentals herdenken op 7 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking begint om 10.30 uur in Den Beiaard. Om 10.50 uur vertrekt de staat naar de Sint-Waldetrudiskerk voor een misviering. Om 11.50 uur is er een kransneerlegging aan het monument op de Molenvest. De herdenking sluit om 12.30 uur met een receptie in de Lakenhal.